Sivatagi várak

Qasr (Lat. Castrum) = vár A jordán sivatagi várak napjainkban is az ország gazdag történelmének példái, a korai iszlám művészet és építészet remekművei. Mozaikok, freskók, kő- és stukkó faragványok, művészi ábrázolások, a legjobb perzsa és görög-római művészek alkotásai mutatják be a 8. századi élet számtalan mozzanatát. A vár nevet impozáns méretük miatt kapták, az építmények olyan sivatagi komplexumok voltak, melyek sokoldalú funkciót töltöttek be: karaván állomások, mezőgazdasági és kereskedelmi központok, pihenőhelyek, ill. olyan előretolt állás – mely a helyi beduinok és távoli utazók közötti kapcsolatot jelentette. Ezek a hajdani erődítmények Ammantól keletre és délre találhatók, egy vagy kétnapos kirándulások keretében végigjárhatók.

Quseir Amra

  • descriptiondescription
  • descriptiondescription

Az UNESCO Világörökség része, az egyik legjobban felújított műemlék. A belső falakon és a mennyezeteken gyönyörű freskók láthatók és két helyiség falait színes mozaikok borítják.

 

Qasr A-Kharrana

Nemrég újították fel, kiváló állapotban várja a látogatókat.

  • descriptiondescription

Qasr Azraq

Azraq fekete bazalt erődítménye a késő római kor óta folyamatosan működött, az arab háború idején arábiai Lawrence ezredes főhadiszállása volt.

  • descriptiondescription
  • descriptiondescription