Holt-tenger

  • descriptiondescription
  • descriptiondescription

Kétségkívül a világ legcsodálatosabb helye, a Jordán Völgy, egy drámai, gyönyörű táj, amely a több mint 400 méterrel a tenger szintje alatt fekvő Holt-tenger mellet terül el. A Holt-tengert keletről hegyek, nyugatról Jeruzsálem dombjai fogják közre. A föld legalacsonyabb pontján, ezt a hatalmas vízfelületet számos folyó táplálta, köztük a Jordán folyó. Sajnos napjainkban a mezőgazdaság az összes vizet elhasználja öntözésre, ezért mire a folyó eleri a Holt-tengert, már csak egy pici patakocska. Ezmiatt és a folyamatos párolgás miatt a tenger egyre apad. A mesterséges párologtató üzemek is évi több millió liter tengervizet párologtatnak el, kinyerve ezzel egy sűrű, ásványi anyagokban és sókban gazdag anyagot, mely a szépségipar, a mezőgazdaság és a gyógyszergyártás legjobb termékeinek alapját képezi.

  • descriptiondescription
  • descriptiondescription

A ma gyéren lakott, és csendes terület egykoron 5 bibliai városnak adott otthont: Szodoma, Gomorra, Adman, Zebouin és Zoar (Bela). A világ egyik leglátványosabb természeti és spirituális tája, a Holt-tenger keleti jordán partja, a régió legjelentősebb vallási szépség-és wellness központjává nőtte ki magát. Egy sor kiváló spa és fitness szolgáltatásokat nyujtó szálloda, valamint régészeti és spirituális felfedezések teszik ezt a területet csábítóvá, ma a turisták számára.

  • descriptiondescription
  • descriptiondescription

A Holt-tenger fő attrakciója a meleg, nyugtató, szuper sós víz maga - tízszer sósabb mint a tengervíz, és kloridokban, magnéziumban, nátriumban, káliumban, brómban és egyéb ásványi anyagokban gazdag. A meglepően meleg, hihetetlenül élénk és ásványi anyagokban gazdag vizek már ősidők óta vonzották a látogatókat, köztük Heródes királyt vagy a gyönyörű egyiptomi királynőt, Kleopátrát. A Holt-tenger felszinén lebegve a tenger gazdag, fekete, stimuláló iszapja kényezteti a bőrt mely magába szivja a viz egészséges ásványi anyagait és a jordán nap sugarait.